Word deel van het netwerk

Over het Taalhuis

Het platform voor samenwerking in de strijd tegen laaggeletterdheid en digibetisme. Vrijwilligers, beroepskrachten, lokale en regionale organisaties bundelen hun krachten, kennis en kunde om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen.

Het Taalhuis is er voor iedereen die wil oefenen met de taal en die beter wil leren omgaan met de computer.

Trainingen

Het Taalhuis biedt beroepskrachten en organisaties trainingen en workshops die helpen in de strijd tegen laaggeletterdheid.

 

  • Signaleren laaggeletterdheid: ga het gesprek aan en help iemand op weg.
  • Eenvoudig communiceren: toegankelijke communicatie voor iedereen. 

Zomersessies 2020

Het Taalhuis biedt deze zomervakantie twee digitale zomersessies aan op 20 en 27 augustus over het thema laaggeletterdheid en financiële zelfredzaamheid. Laat je bijpraten op dit onderwerp en word geïnspireerd door organisaties uit het hele land die de verbinding maken tussen laaggeletterdheid en schulden.

Bijna 20.000

mensen uit de regio Lekstroom is laaggeletterd.

Meer dan 65%

van de laaggeletterden heeft Nederlands als moedertaal.

1 op de 10 kinderen

loopt een risico op laaggeletterdheid

Sluit je aan!

In samenwerking met lokale en regionale organisaties vormt het Taalhuis een netwerk om taalvragers de mogelijkheden te bieden te leren en te werken aan de toekomst. We zijn voortdurend op zoek naar samenwerkingspartners die samen de strijd tegen laaggeletterdheid en digibetisme aan willen gaan.

Verschillende organisaties zijn je al voorgegaan. Samen zorgen we dat meer mensen taal- en digitaalsterk worden. Help je mee?

Iets met taal?
Vrijwilliger worden?