Word deel van het netwerk

Over het Taalhuis

Het platform voor samenwerking in de strijd tegen laaggeletterdheid en digibetisme. Vrijwilligers, beroepskrachten, lokale en regionale organisaties bundelen hun krachten, kennis en kunde om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen.

Het Taalhuis is er voor iedereen die wil oefenen met de taal en die beter wil leren omgaan met de computer.

Trainingen

Het Taalhuis biedt beroepskrachten en organisaties trainingen en workshops die helpen in de strijd tegen laaggeletterdheid.

 

  • Signaleren laaggeletterdheid: ga het gesprek aan en help iemand op weg.
  • Eenvoudig communiceren: toegankelijke communicatie voor iedereen. 

Online inspiratiesessies

Wist jij dat armoede en/of schulden nauw verbonden zijn aan laaggeletterdheid? Hoe kun je je hulpverlening effectiever krijgen en een grotere groep bereiken? En wat brengt het jou als professional als je ook aandacht hebt voor laaggeletterdheid?

Het Taalhuis heeft twee online inspiratiesessies georganiseerd over het thema laaggeletterdheid en financiële zelfredzaamheid. Verschillende organisaties uit het hele land kwamen aan het woord. Zij hebben in hun werkzaamheden de verbinding al gelegd tussen laaggeletterdheid en schulden. De online inspiratiesessies zijn vanaf nu terug te kijken!

Bijna 20.000

mensen uit de regio Lekstroom zijn laaggeletterd.

Meer dan 65%

van de laaggeletterden heeft Nederlands als moedertaal.

1 op de 10 kinderen

loopt een risico op laaggeletterdheid.

Sluit je aan!

In samenwerking met lokale en regionale organisaties vormt het Taalhuis een netwerk om taalvragers de mogelijkheden te bieden te leren en te werken aan de toekomst. We zijn voortdurend op zoek naar samenwerkingspartners die samen de strijd tegen laaggeletterdheid en digibetisme aan willen gaan.

Verschillende organisaties zijn je al voorgegaan. Samen zorgen we dat meer mensen taal- en digitaalsterk worden. Help je mee?

Iets met taal?
Vrijwilliger worden?