Online inspiratiesessies

Doorbreek armoede en schulden, werk aan laaggeletterdheid

Sessie I: De link tussen armoede en laaggeletterdheid

Wat hebben laaggeletterdheid en armoede en/of schulden met elkaar te maken? Wat levert het jou op om aandacht te besteden aan laaggeletterdheid? Eén van de sprekers in deze online inspiratiesessie is Paul Otter. 

Paul Otter is gerechtsdeurwaarder bij Syncasso. Vanuit zijn werk ziet hij volop mogelijkheden waardoor de schuld- en incassoketen kan verbeteren. Eerder heeft hij bijgedragen aan het onderzoek ‘Lezen ≠ Begrijpen’ van Stichting Lezen en Schrijven. Uit dit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van de cliënten van Kredietbank Nederland en Syncasso laaggeletterd is. 

Sessie II: Tips en trucs om je doelgroep beter te helpen

Wat kun je doen als professional om het eenvoudiger te maken voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Hoe herken je laaggeletterdheid en hoe maak je het bespreekbaar?

Stichting Lezen en Schrijven ontwikkelde samen met Schouders eronder, Pharos en Flatland een toolkit die schuldhulpverleners ondersteunt in gesprekken met laaggeletterden met schulden. In deze online inspiratiesessie wordt meer over de toolkit ‘Blijf in verbinding met laaggeletterden’ verteld.

Contact

Meer weten over laaggeletterdheid in combinatie met financiële zelfredzaamheid? Neem gerust contact met ons op!

Julia Kleinrensink
06 3926 4988
info@taalhuislekstroom.nl

Iets met taal?
Vrijwilliger worden?