Zomersessies 2020

Doorbreek armoede en schulden, werk aan laaggeletterdheid

Wist jij dat armoede en/of schulden nauw verbonden zijn aan laaggeletterdheid? Hoe kun je je hulpverlening effectiever krijgen en een grotere groep bereiken? En wat brengt het jou als professional als je ook aandacht hebt voor laaggeletterdheid? 

Het Taalhuis biedt deze zomervakantie twee digitale zomersessies aan over het thema laaggeletterdheid en financiële zelfredzaamheid. Laat je bijpraten op dit onderwerp en word geïnspireerd door organisaties uit het hele land die de verbinding maken tussen laaggeletterdheid en schulden.

Donderdag 20 augustus 11.00-11.45 uur

Sessie I: De link tussen armoede en laaggeletterdheid

Wat hebben laaggeletterdheid en armoede en/of schulden met elkaar te maken? Wat levert het jou op om aandacht te besteden aan laaggeletterdheid? Eén van de sprekers in deze sessie is Paul Otter. 

Paul Otter is gerechtsdeurwaarder bij Syncasso. Vanuit zijn werk ziet hij volop mogelijkheden waardoor de schuld- en incassoketen kan verbeteren. Eerder heeft hij bijgedragen aan het onderzoek ‘Lezen ≠ Begrijpen’ van Stichting Lezen en Schrijven. Uit dit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van de cliënten van Kredietbank Nederland en Syncasso laaggeletterd is. Tijdens deze zomersessie zal Paul meer vertellen over dit onderzoek,  waarom aandacht voor schulden en laaggeletterdheid belangrijk is en welke oplossingen hij ziet. 

Donderdag 27 augustus 11.00-11.45 uur

Sessie II: Tips en trucs om je doelgroep beter te helpen

Wat kun je doen als professional om het eenvoudiger te maken voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Hoe herken je laaggeletterdheid en hoe maak je het bespreekbaar?

Wie deze zomersessie onze spreker is, wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou daarom deze website in de gaten!

 

Iets met taal?
Vrijwilliger worden?